#Retkihaaste: lepakkoretki Luonnonpäivänä

 Kesäkuussa 17. päivä vietettiin Suomen Luonnonpäivää, jolloin teemana oli "Rakastu Suomen luontoon - Nuku yö ulkona". Tämä teemapäivä oli toinen nukkuminen ulkona teltassa minulla. Ensimmäisen vietin pääsiäisenä Teijolla kurkien huutaessa suolla.
Aloitimme teemapäivän naapurin pihalla grillaten herkkuja. Myös naapurimme ystävineen nukkuivat teltassa omalla pihallaan.
Kasvissyöjinä grillasimme kasvisherkkuja. Tarjolla oli vegaaninen nakki- ja makkarakimara, soijaleikkeitä, melonisalaattia, uusia perunoita, itsetehtyä yrttivegemajoneesia ja muita herkkuja. 
 Luonnonpäivän kunniaksi Turussakin oli erilaisia tapahtumia ympäri kaupunkia. Meidän poppoo suuntasi Koroisille, jossa järjestettiin lepakkojen bongaus ilta. Illan vetäjä Emma on aivan ihastuttava persoona ja todella kiinnostunut lepakoista. Hän on myös tehnyt gradunsa lepakoista ja häneltä saikin muhkean tietopaketin lepakoista.

Paikalla oli iso joukko turkulaisia seuraamassa, kuinka Koroisten vanhan tiilinavetan seinästä lähti lepakoita lentoon. Lepakot ovat todella nopeita viuhahtajia, joten ilman erityisiä seurantalaitteita olisi ne ainakin minulta jääneet huomaamatta. Puhumattakaan niiden kuvaamisesta.
 Kotimatka oli tunnelmallinen, sillä hengailimme hetken Koroisten valkoisella ristillä. Paikka, joka menneisyydessä oli Piispan valtaistuin.
 Hämyisä kesäyö heinäseipäineen oli todella tunnelmallinen.

 Kesän valkoiset kukkijat hohtivat pimeydessä.

Kuvat ovat huonolaatuisia, koska kännykamera. Vaan nythän minulla on uusi parempi kamera kännyssä, kun pulahdin alkuviikosta mereen siellä Ruissalossa kalliohakkausta etsiessäni. Uusi känny ja kännykamera - enemmän lainaa. Happy me, joka tapauksessa.

Istu alas ja kuuntele.
- Mitä ääniä kuulet?
- Kuuletko ihmisen tuottamaa ääntä?
- Kuuletko liikenteen melua?
- Kuuletko kun puro solisee?
- Kuuletko kun linnut laulavat?
- Kuuletko kun ruoho kasvaa?

Jeesus sanoo: "Jolla on korvat, se kuulkoon."
Matt 7:16
Tällä kertaa vietin siis yön puutarhassamme. Se olikin ensimmäinen yö, jonka vietin puutarhassamme kuluneiden 15 vuoden aikana. Hämmästyttävää.
Yö oli katkonainen. Kaverini hiippasi keskellä yötä sisälle nukkumaan. Hän lähti vessareissulle eikä koskaan palannut. Väsyneenäkin minulla oli voittaja olo.

Telttamme on laadukas ja kevyt kannettavaksi tunneli/ luolamallinen. Itse haluaisin hankkia lisäksi kupoliteltan, sillä tuo pieni ja kätevä teltta aiheuttaa minussa hieman ahtaanpaikankammoa, vaikka muuten onkin todella kätevä.

Retkihaaste: Lintujenbongausretki vaihtui lepakkojen bongausretkeksi. Vaikka haluaisin käydä bongaamassa pöllöjä joku yö.

Kommentit