#Retkihaaste: geokätköilyä syksyisessä saaressa

 Veneennostoviikonlopuksi osui upea aurinkoinen syyssää. Päätimme lähteä vielä viimeiselle veneretkelle lähisaareen, joka on Ryövärinsaari Naantalissa. Se on kiva pieni ulkoilusaari ihan Naantalin Vanhan Kaupungin ja Muumimaailman lähettyvillä.
 Olemme aiemminkin olleet Ryövärillä, tällä kertaa kuljin vain uusia polkuja. Ja voi miten upeita maisemia ja rantakallioita löysinkään.
 Evästauko pidettiin rantakallioilla ihan kaislikossa, missä meri löi aaltoja rantaan.

Ryöväri on aika vilkkaan väylän varrella ja ohikulkevat moottoriveneet saavat aikaan aika isojakin aaltoja. Ja äänisaastetta. Onneksi emme ole innostuneet ostamaan mökkiä ihan kylmiltään, sillä kauniista maisemista huolimatta en haluaisi viettää kaikkea vapaa-aikaani noin vilkkaalla merialueella. 

 Innostuin saarella etsimään myös elämäni ensimmäisen geokätkön. Toki olen ollut poikani mukana, kun hänellä oli kiivain geokätköilyn hetki elämässään. Silloin etsimme geokätköjä jopa Tukholmassa.


Pihlajat hehkuivat jo punaisenaan ja ruska alkaa saapua saaristoon. Värimaailma oli kyllä aika kellertävä tällä kertaa.


 Syksyinen saaristo on kaunis ja oli ilo huomata, että samalle saarelle rantautui pari muutakin vapaa-ajanviettäjää meidän kanssamme. Odotan jo innolla ensi kesää ja saariretkiä. Tänä vuonna ne jäivät kovin vähäisiksi.


Ryöväri on vähän hevosenkengänmallinen ja koostuu oikeastaan kahdesta saaresta. Niiden välissä kulkee hauska polku korkeassa kaislikossa.

#Retkihaaste: geokätköily

Kommentit