#Retkihaaste: Repovesi

Retkihaasteen ansiosta teimme päiväretken Repovedelle. Olimme menossa viettämään viikonloppua poikieni vaarille Kouvolaan, kun törmäsin netissä Repoveden kansallispuistoon sopivaa retkikohdetta etsiessa. Ja mikä onni ja autuus, että törmäsin! Repoveden Ketunlenkki on vain muutaman kilometrin mittainen, mutta luonto on todella vaihteleva, mielenkiintoinen ja yllättävä.  
Ketunlenkki aloitetaan ylittämällä Lapinsalmen riippusilta.  Kohta vastaan tuleekin jo jyrkät portaat, joiden pelkkä katseleminen hengästyttää. Portaat johtavat Katajavuoren laelle. (Retkelle on muuten hyvä varata runsaasti vettä mukaan.)


 Katajavuoren laelta on huikeat näkymät. Ketunlenkki on todella suosittu kierros ja niinpä siellä on myös runsaasti ihmisiä liikkeellä. Se vähän jopa yllätti minut. Toisaalta, miten ihanaa, että ihmiset ovat löytäneet luonnon ja osaavat nauttia siitä.
Päivä oli upea ja aurinkoinen, osittain hiostava ja painostava. Olihan illaksi luvattu hurja ukkos- ja myrskykuuro.
Ketunlenkin varrelta löytyi hyvin moninaista ja erilaista maastoa. Jopa pitkospuita, kosteikkoja ja solisevia puroja. 

Keskivälissä lenkkiä pysähdyimme kauniille rantakalliolle. Koska oli kuuma päivä, päätimme pulahtaa uimaan. Oli mieletön tunne laittaa jalka järven pohjakiville, jotka olivatkin ropoisia eivätkä yhtään leväisiä ja liukkaita, kuten kotikonnuilla. 
 Myös lumpeet kukkivat kirkkaassa järvessä.

Ketunlenkin loppupuolella kokee vielä henkeäsalpaavan kokemuksen. Yllättäen polku vie rantaan - joka jatkuu kapeana jyrkän kallioseinämän ja järven välissä. Taisin pyöriä kuin hyrrä suu auki ja ylös korkeuksiin katsellen. 

Vielä ennen parkkipaikoille saapumista pääsee kokemaan käsilossin. Kuten aiemmin mainitsin, on alue todella suosittu ja siellä liikkuu paljon ihmisiä. Niinpä lossillekin joutui jonottamaan. Lossiruuhaka sai ihan uuden käsityksen.

Illalla saimme kokea luonnon mahdin, kun Kiira-myrsky nousi ihan muutamissa minuuteissa vieden sähköt välittömästi Kouvolassa. Onneksi säästyimme suuremmilta vahingoilta vaarilassa. Oli kyllä upea seurata luonnon mahtinäytöstä. Tiedetään taas, kuka viime kädessä kaapin paikan määrittää.

#retkihaaste: päiväretki luontoon


Kommentit