#retkihaaste: Raision Alppiruusupuisto

Voiko ihanampaa olla kuin kesäinen metsä ja kukkivat alppiruusut! Olin lukenut kohteesta aiemmin netistä, mutta en ollut tajunnut, millainen satumaailma paikka onkaan. Kyseessä on siis aivan Raision keskustassa oleva Alppiruusupuisto.  
Suuria ja pieniä alppiruusupensaita, joiden välissä saattoi kulkea metsäistä polkua pitkin. En ole kokenut mitään vastaavaa aiemmin. 
 Osa alppiruusuista oli jo täydessä kukassa, osa vasta aloitteli kukintaansa. Ja nyt siis mennään kesäkuun ekalla viikolla.
 Vaikka paikan nimi on Alppiruusupuisto, voisi sitä hyvin kutsua Alppiruusumetsäksi. Miten onnekkaita olemmekaan, kun meillä on näin upeita julkisia, maksutomia puistoja ja luontokohteita aivan kaupungin sydämessa.
 Metsikön keskellä on myös pieni kosteikko, jonka ympärillä kasvaa kosteiden alueiden kasveja.
 Parasta minusta olivat pienet kalliot, joiden päälle saattoi kiivetä ihailemaan maisemia. Yhden päältä näki Raision lukion, jonka pihaan voi jättää auton. Paikka on kyllä helposti saavutettavissa joukkoliikenteellä tai vaikka pyörällä.

Alppiruusupuistossa kasvaa myös muutamia aivan ihastuttavia kärhöjä. Minulla oli onni nähdä myös kieloja sekä suloisia metsätähtiä.

#reetkihaaste: luontoretki keskellä kaupunkia.

Kommentit