#retkihaaste Halisten koski

Kauniina kesäiltana otin pyörän ja lähdin polkemaan lähellä olevalle koskelle. Tämä on reitti, jota pyöräilin usein lapsena isäni kanssa. Tämä on myös retki, jolla ylitin usean sillan. Ensimmäinen silta oli junasilta Aurajoen yli. Maisemat on huikeat.
Halisten koskella joen ylittää uusi betoninen autosilta. Onneksi myös vanha puinen silta on säilytetty kevyelle liikenteelle. 


Halisten kosken kuohuja. Pato on samaan aikaan ruma ja kaunis. Hirveä betonihökötys, jota ympäröi kaunis luonto ja maalaismaisema. Koskella on myös Myllärintalo, jossa on uusittu ja kehuttu kahvila. Koskella saa vuokrata myös kanootteja, jos jokiajelu kiinnostaa.
Kotimatka sujui halki peltomaisemien. Oli pakko pysähtyä ja tehdä kukkaseppele päähän, vaikka ohiajavat nuoret hieman nauroikin tädin touhuille. 

Koroisilla on myös perinnemaisemaa ja aktiivista toimintaa nykyisin. Sieltä löytyy polkupyöräpajaa, kahvilaa, pieni luomupuoti. 

Koroisten koivut takaavat perinteistä suomalaismaisemaa.
 Bonuksena retkellä on historiallinen paikka, Koroisten risti.


Viimeinen ylitetty silta oli uusin. Se on Koroisten ristin kohdalla ja ylittää Aurajoen sivuhaaran. Maisemat ovat sielläkin todella viehättävät, kuin maalauksesta lumpeineen kaikkineen.

Reitin pituus on noin 5 kilometriä eli juuri passeli iltalenkiksi. Liian harvoin tulee tehtyä.

#retkihaaste: retki luontokohteeseen, jossa ylität sillan.

Kommentit