Elämänohjeita Turkista

Kävimme perheemme kanssa viikon pituisella lomareissulla Turkissa, tuossa suurten ristiriitaisuuksien maassa. Olin aika skeptinen ennen reissuamme, mutta Alanya yllätti kauneudellaan ja puhtaudellaan. Suurta Turkkifania minusta ei vieläkään tullut, vaikka lomareissu olikin oikein antoisa ja mielenkiintoinen. 
Eräänä päivänä kävelimme Alanyan keskustaan aikomuksenamme ostaa laadukkaita ja huokeahintaisia hamam-pyyhkeitä. Vaan kuinkas sitten kävikään. Yhtäkkiä huomasimme istuvamme hämärässä myymälässä keskellä energiahoitoja. Ehkä tämä oli juuri sitä, mitä tarvitsimme.
Olimme netistä googlanneet, että Alanyan keskustassa on erinomainen liike, jossa myydään mainitsemiani hamam-pyyhkeitä. Liike on nimeltään Green Body. Pyyhkeitä emme lopulta kaupasta löytäneet kuin neljä kappaletta, joten ostimme ne kaikki. Todella ihania, laadukkaita ja pehmeitä ne pyyhkeet ovat. Muutoin tämä sattumuksien summa ja hullunkurisuus on meille niin tyypillistä, että ihan hymyilyttää. 
Entä ne viisaat ohjeet, joita Turkista löysimme. Ne tulevat tässä:
1. Muista kohottaa rinta kohden aurinkoa.
2. Käytä aromaterapiaa.
3. Muista juoda vettä. Paljon vettä.

Nämä ohjeet ovat erityisen tärkeitä meille pohjoisen asukkaille, jossa aurinkoa on tarjolla hyvin niukasti. Rinnan nostaminen kohti aurinkoa on laajempi ja syvääluotaavampi elämänohje ja asenne elämään. Muista nauttia elämästä ja olla kiitollinen. Aromaterapia ja tuoksut korvaavat valon ja auringon puutetta, ja ne hellivät sielua ja mieltä. Ja vaikka pohjoisessa on kylmä, niin kaipaa kehomme silti vettä ja nestettä. Turkissa juodaan veden ohella paljon omenateetä. Ja tuorepuristettuja mehuja, joita mekin nautimmejoka päivä: appelsiini- ja granaattiomenamehua. Voi miten hyviä ne ovatkaan! 
Tässä istun penkillä ja kaulalleni on aseteltu ruusuvedellä kostutettuja pumpulityynyjä siksi aikaa, kun perheen miesväelle tehtiin hoitoja. Emme siis olleet tilanneet hoitoja, vaan ne tulivat maksutta ja pyytämättä. 
En ihan olen varma, mistä hoidoissa oli kyse, mutta ne liittyivät jotenkin energiakenttien avaamiseen. Perheen miesväki sai lisksi elämänohjeita, joita ollaan muisteltu vielä reissun jälkeenkin. Kokemus oli hyvin intensiivinen ja vaikuttava, ja siitä jäi ajatuksia kytemään mieleen. 
Hamampyyhkeiden lisäksi ostimme ihania öljyjä. Aprikoosiöljyä auringonpoltetta vastaan sekä erilaisia tuoksuöljyjä kullekin perheenjäsenelle. Appelsiiniöljyä stressaantuneille, minulle laventeliöljyä. Saimme testiin myös upeita aromaöljyillä ryyditettyjä palasaippuoita, jotka hellivät ihoa ja mieltä.

Tämä kokemus vain vahvisti ja muistutti niistä valinnoista, joita olen elämässä noudattanut. Oikealla tiellä ollaan.

Moisturize your skin, relax your soul! Kosteuta ihoasi, rentouta mielesi!

Kommentit