#retkihaaste - Ruissalon kasvitieteellinen puutarha

Tänään otimme tyttöjen kanssa äkkilähdön lämpimään - nimittäin Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaan. Antaa viiman puhaltaa ja lumen tupruta, sisällä kasvihuoneissa on tropiikin tuntua. Siellä on ihanan lämmintä ja kosteaa, eikä yhtään haittaa vaikka vaatteet liimautuu kiinni ihoon.
Lummealtaan toisessa päässä pulikoi iso joukko karppeja. Niitä ihastelimme pitkään ja yhä uudestaan kierrellessämme kasvihuoneissa. Kasvihuoneilla kukki nyt monia lajeja ilahduttaen meitä harmaan talven jälkeen.
Kasvitieteellisessä puutarhassa oli aikamoinen tungos, sillä sinne oli keksitty kaikenlaista kivaa henkilökunnan toimesta. Kasvihuoneilla sai ihastella vapaana lentäviä undulaatteja, söpöjä pupuja, lummealtaassa uiskentelevia karppeja ja  tutustua kilpikonnaan.
Pääsiäisen iloksi kasvihuoneelle oli ilmestynyt myös toisenlaisia pupuja sekä aarrelaatikoita, joihin sai kurkistella.
 Yksi kestosuosikeistani on hengailla palmujen alla, sulkea silmät ja kuvitella olevansa jossain kaukana lämpimässä. Tekisi mieli hankkia riippukeinu, ripustaa se palmujen katveeseen ja jäädä sinne nautiskelemaan.
Viileästä säästä huolimatta pihallakin kukki sinnikkäästi kevään ensimmäiset kukkaset. Ja tietenkin halasimme suurta vanhaa tammea. Tarvittiin kaksi aikuista ja kaksi lasta, niin kätemme ylettivät puunrungon ympäri. Se oli sellainen energisoiva ja iloinen kimppapuunhalaus, sillä aina pitää olla vähän hippi.

#retkihaaste kotipaikkakuntaasi liittyvä luontokohde.

Kommentit