#Retkihaaste: Sapaderen kanjoni, Turkki

Toukokuun alussa matkustimme Turkin Alanyaan. Ilman retkihaastetta en olisi koskaan tilannut perheellemme reissua Sapaderen kanjonille. Onneksi nyt innostuimme, sillä paikka oli todella kaunis. 
 Sepaderen kanjoni oli pitkään vain paikallisten oma salaisuus, mutta kanjoni avattiin laajempaan käyttöön muutamia vuosia sitten. Kanjonille on rakennettu puiset kävelysillat, jota pitkin kanjonia on helppo päästä katsomaan.


 Vesi kanjonilla oli todella kirkasta - ja virkistävää. Me hullut suomalaiset kävimme tietenkin uimassa kylmässä vuoristopurossa.
 Kanjonilla on useita pieniä putouksia ja kanjonin päässä tietenkin pääputous. Vesi on kaivertanut kanjonin seinämiin upeita kuvioita. Kirkkaan vuoristopuron lisäksi myös jylhät ja korkeat kallioseinämät ovat henkeäsalpaavat. Niitä on tietenkin näin amatöörinä vaikea kuvata, mutta ehkä näistäkin kuvista saa hieman tunnelmasta kiinni.


 Kanjonin alkupäässä on pieni ravintola ja paikallisten myyjien kojuja. Kanjoniretken lopuksi oli ihana hengähtää, syödä hieman huikopalaa ja katsella vieressä virtaavaa kirkasta jokea.

#retkihaaste: retki luontokohteeseen, joka on vähintään 120 metriä merenpinnan yläpuolella.

Kommentit