#retkihaaste: Ruissalon lintutorni

Kauniina kesäisenä perjantai-iltana päätimme käydä katsastamassa Ruissalon lintutornin. Somessa tornia on hehkutettu ennemminkin maisemienkatselutorniksi kuin varsinaiseksi lintutorniksi. 
Tornille johti jyrkät tikkaat, mutta ei torni korkeudeltaan niin paha ollut kuin ennakkoon luulin. Esimerkiksi kaarinan Vaarniemen tornikin tuntuu korkeammalta ja sieltä on ihan eriluokan näköalat. 
Ruissalon lintutornista voi tiirailla merelle tai sitten Turun kaupunkikeskustaa. Moni tuttu maamerkki siellä horisontissa häämötti.

Oli hauska seurata ohilipuvia laivoja. Näytti siltä kuin ne olisi kyntäneet vihreän metsän keskellä.  
Lintutornin läheisyydessä oli muutamia paloautoja. Uutisista luin, että olivat siellä sammuttamassa maastopaloa. Tulen kanssa pitäisi olla kyllä todella varovainen näin kesäaikaan.  
Lintutornin lisäksi innostuimme käymään Ruissalon toisessa päässä Kolkannokassa. Siellä käydessä tulee aina tunne, että olisi ulkomailla. 


Kolkannokan kivikkoiselta rannalta löytyi kiviasetelmia. 

Kolkannokan kärjessä voisi istuskella tuntikausia kauniina kesiltana.

#retkihaaste: retki lintutornille.

Kommentit

  1. Vautsi, onpa kivan näköinen paikka - tuolla täytyy joskus käydä!

    VastaaPoista
  2. Se on jännä, miten omasta kotikaupungista löytä näitä aarteita aina vain :) Ruissalossa on ilmeisesti parikin lintutornia, mutta tämä on se Marjaniemen lintutorni heti Ruissalon alkupäässä. Siinä menee vieressä luontopolkukin, jos haluaa sitä käyskennellä. Ruissaloon pääsee kätevästi bussilla ja pyörällä (nyt jopa fölihintaisella vesibussilla!), mutta jos sattuu menemään autolla, niin sen saa parkkiin siihen Telakalle johtaville teille. Telakkakin on kiva käyntikohde.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti