Jouluruokaa tarjoo kunnon väki


Meidän perhe ei ole vannoutunut jouluruokien ystävä. 
Jos pojiltamme kysytään jouluruokatoiveita, 
niin toinen vastaa pataruokia: 
pinaatti-maapähkinäpataa, kreetalaista kastanjapataa,
Tallinnasta saatavaa afrikkalaista pataa.
Toisen suosikki on lasagne. 

Olemme siis sopineet, että näitä ruokia
tarjoillaan jouluna meillä. 
Kasvisversioina tietenkin.


Seitankinkku on asia, joka juhlistaa meidän juhlapäiviämme
niin jouluna, pääsiäisenä kuin usein juhannuksenakin. 
Kuvassa on jonkun aiemman joulun tuotoksia. 
Seitankinkkua tehdään usien paljon, 
ja sitä jaetaanlähipiirin ystäville ja sukulaisille. 

Mieheni valmisti eilen ensimmäisen erän seitankinkkua
ja opetti samalla poikamme ystävälle seitankinkun valmistuksen niksit.
Maku ei ihan mennyt kohdilleen
(tuli liian tulista meidän makuun), 
joten ensimmäinen satsi lähtee tänään maailmalle
ja illalla pidetään uusi seitankinkun valmistusilta.
Naapurimme tosin olivat innoissaan päästessään osingoille
pippurisista seitankinkuista.

Kaupunkilehti Turkulainen on koonnut 
Mitään suuria yllätyksiä ne eivät mielestäni pidä sisällään, 
mutta suosittelen lukemaan vinkit silti.

Kommentit

  1. Seitankinkku on minulle ihan uusi tuttavuus! Jouluruuista ei täälläkään olla kovin innostuneita, yhden porkkanalaatikon ostin ja sen söinkin jo, se saa riittää. Muuten mennään ihan perusruualla.

    VastaaPoista
  2. Seitan valmistetaan vehnägluteenista. Nykyisin saa gluteenijauhoa, mihin sekoitetaan gram- eli kikhernejauhoa. Se on suolaista ja sitkoisaa, sellaista mukavaa juhlaruokaa. Etenkin kun sen valmistus ottaa oman aikansa. Itsehän en ole koskaan seitania valmistanut, vaan istunut lähinnä facebookissa ja pinterstissä kahvikupin kanssa ja seurannut, kun mies sen valmistaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti