Ranska ja ruoka


Jatkan vielä pari kirjoitusta teemalla Ranska. 
Vaikka Ranska on pullollaan ihania kahviloita ja pieniä ravintoloita, 
niin kasvissyöjälle maa on hieman hankala. 
Kasvisruoka on hyvin rajoitettua, tai 
ilmeisesti pitäisi osata puhua ranskaa, 
jotta sitä osaisi tilata.

Lähes kaikki ruuat sisältävät valkoista vehnää ja hiilihydraatteja. 
Itse olen yrittänyt niitä jo muutaman kuukauden vältellä,
ja oloni on kohentunut huomattavasti. 

Ruuan suhteen muistelen lämmöllä Kreetaa, 
jossa on aina tarjolla laaja valikoima kasvisvaihtoehtoja
ainakin alkupalojen muodossa.   


Ranskassa crepesit eli letut ovat hyvin suosittuja. 
Niitä saa makeilla tai suolaisilla täytteillä. 
Suolaiset crepesit, pizza, panini tai pasta oli usein vaihtoehto,
kun pysähdyimme ravintolaan syömään.

Pizzat sisälsivät usein ihania herkkuja kuten
munakoisoa tai artisokkaa.
Tarjolla oli myös maustettuja öljyjä kuten chili- tai valkosipuliöljyä
pitsan päälle loroteltavaksi. 

Kuvassa juustotäytteinen crepes. 
Maistelimme  myös herkkusienillä täytettyjä crepesejä, 
sekä jäätelöllä ja hillolla täytettyjä.


Leivonnaiset Ranskassa on todellisia leivonnaisia,
joissa usein tuoreita marjoja.
Pakkohan niitä oli maistella.

Leivonnaisten suhteen Kreeta häviää kirkkaasta Ranskalle.


 Italialaista jäätelöä oli runsaasti tarjolla. 
Usein ne on maustettu paikallisilla kukkaismauilla
kuten orvokilla, ruusulla, jasmiinilla
tai erilaisilla yrteillä kuten rosmariinilla.

Näitäkin tietty oli "pakko" maistella, 
vaikka useimmiten jäätelöstä jäi mielestäni saippuainen loppumaku.
Vaikka rakastan kukkia, 
niin en halua niitä kuitenkaan syödä.


 Soijatuotteita löysimme jonkin verran. 
Tässä näytteenä soijajogurtit.


Aamupalalla nautin usein tuoreita marjoja ja jogurttia. 
Maistelin myös meille vieraampia sitruuna- ja 
kookosjogurttia. 

 Ranskasta löytyi aivan taivaallisia kookostuotteita.
Suosikkini oli maidoton kookosjäätelö. 

Onneksi talollamme oli keittiö,
jossa mieheni valmisti meille herkullisia aterioita. 
Kuten valkosipuliöljyllä marinoituja härkäpapuja. 
Runsaita vihanneskojuja kaipaan Suomeenkin.

Kommentit

  1. Tämä oli hyödyllistä, olen ylihuomenna matkaamassa Brysselistä Ranskan läpi kohti Italiaa, noin viikko Ranskaa edessä. Paikallinen ruoka ja torit ovat iso kiinnostuksen kohde siellä. Ja Nizza-kirjoituksesi perusteella taidan etsiä jonkun muun rantakaupungin sieltä, vaikka koko Riviera taitaa olla aika samanlaista.

    Minulla olisi sinulle ruoka- ja matkailuaiheinen blogihaaste: http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/07/03/haaste-11-ruokaan-ja-reissailuun-liittyvaa-kysymysta/

    Ihanaista kesää!

    VastaaPoista
  2. Ranskan rannikko on täynnä pieniä viehättäviä kyliä, mun sydän on enemmän niiden puolella. Juan les Pins on Antibesin vieressä oleva pienempi paikka, ja siellä on mun suosikkiranta tähän mennessä. Me tosin olemme käyneet vain suppeasti paikoissa siinä Nizzan ympäristössä. Menton olisi varmasti matkustamisen arvoinen kohde.

    Etukäteen kannattaa googlettaa sopivia ruokapaikkoja netistä. Kasvissyöjät löytävät omat paikkansa Happy Cow-sivuston kautta tai Trip advisorin, mutta ne leinevätkin jo tuttuja.

    Vielä olen ajatellut kirjoittaa mm Monacosta, jossa oli todella kaunista ja etenkin Merimuseosta tykkäsimme. Paljonhan sielläkin turisteja tietty.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti