Herkulliset mausteöljyt


Tein pienet koe-erät mausteöljyjä, 
joita olemme mm Ranskassa ja Kreetalla maistelleet. 
Ehkä mielikuvitukseni on hieman
rajoittunutta, sillä en ole keksinyt, 
mihin näitä voisi käyttää. 

Vaan niitähän voi käyttää siis ihan mihin vain! 
Makaroonisalaattiin, 
tofun ja halloumin paistamiseen, 
täytettyihin paprikoihin ja herkkusieniin, 
paahdetulle leivälle..
Lista on loppumaton.

Valkosipuliöljyä teinkin äsken lisää
ja suunnitetilla on basilikaöljy.
Tärkeintä on käytää hyvälaatuista,
kylmäpuristettua, maukasta öliiviöljyä.
Itse valitsen useimmiten kreetalaisen
tai kreikkalaisen vaihtoehdon. 

PS. Aiemmassa postauksessa esiintyneet 
sitruuna- ja kuusenkerkkähunaja sopivat 
paistetun halloumin päälle, nam.

Kommentit

  1. Minustakin kreikkalainen oliiviöljy on parasta, nam. Tai suodattamaton italialainen,mutta niitä ei tahdo löytää Suomesta.
    Hyvän näköiset öljyt ja ihanat pullot!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kun kävimme reilu vuosi sitten keväällä Kreetalla, aukeni minulle ihan uusi makuelämys paikallisen oliiviöljyn parissa. Miten joku voikin olla niin hyvää. Makean kirpsakkaa, raikasta, lähes sitruunaista. Italialaisesta ei ole kokemusta, täytynee kokeilla, kun vastaan tulee. (Tai ehkä pitää vaan lähteä sinne Italiaan, hih).

    Nämä on ihan pienet pullot, sopii juuri kokeilueriin. Mutta valkosipuliöljyä tuntuu menevän niin, että isompaa voisi kokeilla. Tosin pikkupullossa on sitten aina taatusti tuoretta ja uutta tavaraa. Tänään paistoin halloumin kanssa tyhjentyneen pullon pohjalta valkosipulit, herkkua olivat.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti