Tässä vielä muutamia kuvia Kreetan herkuista.
Yllä kreikkalainen salaatti, joka koostui tomaateista, kurkusta,
oliiveista ja punasipulista
sekä valtavasta palasta fetajuustoa.
Tomaatista on kerrottava, että ne olivat suussa sulavia.
Tuntui, ettei niissä ollut kuorta lainkaan
eivätkä ne olleet pistävän makuisia ollenkaan,
maukkaita toki.
Yläkuvassa muita mezejä ovat
saganaki eli leivitetty juusto
sekä friteeratut vihannekset,
jotka koostuivat kesäkurpitsasta, munakoisosta
sekä herkkusienistä.
Kuvan ruuat ovat Hanialaisesta ravintolasta.
Ylävasemmalla näkyy lautasalla annos kastanjoista.
Se on pataruoka, jota mieheni halusi maistaa
ja joka oli älyttömän hyvää.
Varmasti kokeilemme samaa täällä koto-Suomessa.
Tällaisia tunnelmallisia tavernoja Kreeta on pullollaan.
Tämä ravintola on Haniasta.
Tämä herkullinen annos me nautittiin Botanical Parkin tavernassa.
Kyseessä on peruna-kesäkurpitsapaistos ja se oli niin maittavaa,
että jopa kesäkurpitsaa inhoava mieheni siitä kovasti piti.
Kreeta on täynnä vihanneskojuja ja
kauppojen edustoilla on usein hedelmätiskit.
Hedelmiä ja vihanneksia on siis helppo Kreetalla hankkia.
Me söimme joka päivä mansikoita välipaloiksi.
Vastapuristettua tuoretta appelsiinimehua myytiin kaikkialla
ja sitä mieheni nautti litra tolkulla.
Kommentit
Lähetä kommentti