Elokuun tuulet puhaltavat

Tänään istuin poikieni kanssa pihalla keinussa. Aurinko paistoi lämpimästi, mutta tuulet puhaltasivat lujaa. Puut huojuivat ja kahisivat kovassa tuulessa. Elokuun tuulet ovat saapuneet.

Elokuu ja alkava syksy on muutenkin läsnä. Aamut ovat kylmiä ja koleita. Illat pimeitä ja sateisia. Olin odottanut aurinkoista, lämmintä syksyä. Säätiedoituksessa on jo luvattu yöhalloja pohjoiseen. Hyrrr.


Kuvassa liukuu kummityttöni.
Alkukesän kuva sopii se mielestäni värimaailmaltaan syksyynkin.
Ehkä lämpimät, iloiset värit auttavat minua
selviytymään tulevasta syksystä ja talvesta.

Tunnustan: syksyn ja talven tulo ahdistaa minua suunnattomasti.
Aion kuitenkin lyödä ahdistukseni isolla annoksella kulttuuria.


Koska asun kaupungissa, haluan aktiivisemmin nauttia kaupungin suomista mahdollisuuksista. Etenkin näin kulttuuripääkaupunkivuotena. Syysiltojen piristykseksi olenkin pohtinut seuraavia asioita:

Elokuvat
Kaikenlaiset elokuvat piristävät. Käyn harvoin elokuvissa, ehkä nyt on aika korjata asia. Sen sijaan katsomme usein elokuvia DVD:ltä. Televisiota katson aniharvoin, mutta ehkä asiaa on punnittava uudelleen. Tuleehan telkusta ihan hyviäkin ohjelmia. Eilenkin katsoin Hercule Poirotin Sininen juna elokuvan ja se oli vallan viihdyttävä.

Teatteri
Sattumalta minulla on liput huomiseksi kesäteatteriin. Menemme poikani kanssa katsomaan Risto Räppääjää Vartiovuorelle. Pääosissa on mm Mira Luoti Rauha Räppääjän roolissa.

Turussa pidän erityisesti Linnateatterin näytöksistä ja usien joulun alla olemmekin jonkun pätkän käyneet katsomassa. Tulossa on myös rockmusikaali Kakolasta. Sinne haluan ensimmäisten joukossa!

Lukeminen
Kesän aikana olen lukenut satunnaisia kirjoja. Muutaman dekkarin, joita lukiessa pelkäsin vietävästi. Edelleen minulla on kesken Kirsi Pihan Medicien naapurissa. Kirjassa koostuu espresson pituisista kolumneista Italiasta. Olen lukenut kirjaa hitaasti ja nautiskellen.

Tulevana syksynä valitsen muutaman kirjan ja luen ne. Oletettavasti ne liittyvät matkustamiseen tai ovat dekkareita.

Ravintolaillat
Nämä eivät tarkoita baareissa hillumisia vaan seurustelua hyvän ruuan parissa. Haemme mieheni kanssa usein pikaruokaa ulkoa ja syömme annoksemme kotona. Harvoin tulee lähdettyä ravintolaan oikein kunnolla ajan kanssa syömään. Haluan käydä uusissa ravintoloissa ja kokeilla, miltä ruoka niissä maistuu. Intialaista, thaimaalaista, italialaista, meksikolaista..

Konsertit
Hauskin muisto kesältä on Turun Caribialla pidetyt tangosemifinaalin karsinnat (en pitänyt tilaisuudesta ollenkaan), jonka jälkeen suuntasimme Sosikselle kuuntelemaan punkkia ja Pertti Kurikan nimipäiviä. Viime talvena taas kävimme kuuntelemassa Vanhalla Suurtorilla Raatihuoneella Pelastakaa Lapset-yhdistyksen joulukonsertin. Niin kaunista konserttia en ollut ennen varmaan kuullutkaan.

Muut kulttuuririennot
Minulla on jo varattu liput lokakuussa Helsingissä pidettävään Burleski-gaalaan. Odotan tuota viikonlopua todella innolla ja olen tehnyt jo vaatehankintojakin retkeämme varten.

Onneksi meillä on edessä myös valtakunnallinen Ravintolapäivä puutarhakahvioineen ja merimatka Turusta Bengskärin majakalle. Majakkaretkestä olen haaveillut pitkään ja olen onnellinen, että se vihdoin toteutuu.

Matkustaminen
Haaveilua matkustamisesta. Nyt meillä on onneksi lahjakortti olemassa, jolla pääsemme syksyllä kylpylälomalle koko perheen kanssa. Remontista huolimatta haaveilen yhä kaupunkilomasta ensi keväänä.

Leipominen ja ruuanlaitto
Kirjoitin aiemmin, etä meillä menee keittiö remonttiin. Yritän kuitenkin sinnikkäästi jatkaa ruuanlaittoa. Mieheni sai syntymäpäivälahjaksi pizzanpaistokiven, jolla eilen paistoimme pitsoja. Minun pitsani oli herkullisen yksinkertainen: vain tomaattia, persikkaa ja valkosipulia sekä ripaus juustoa. Tänään leivoin mustikkapiirakkaa mieheni syntymäpäivän kunniaksi.

Ystävät
Tärkein kaikista. Tänä syksynä ja talvena haluan antaa paljon aikaa ystävilleni. Viime talvena laiminlöin liikaa tätä asiaa. Kaikenlaiset kohtaamiset kelpaavat: pitkät laiskat yhteiset sunnuntait tai pikaiset kahvituokiot Turun keskustassa.

Lupaus syksylle
Lopuksi lupaus. Tänä syksynä opettelen ajanhallintaa. En anna kalenterini täyttyä liikaa vaan jätän itselleni runsaasti vapaa-aikaa. Viime talvi meni jotenkin ihan överiksi ja stressaantuneena huomasin eläväni keskellä ruuhkavuosia. Vähemmän on enemmän, myös kalenterissa.

Kommentit

  1. Pitsa kivellä saa leivottua myös erinomaista leipää. Se on ihanoma taiteenlajinsa, mutta kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Totta! Mieheni leipoikin jo oliivileipää lopusta taikinasta. Tuli todella herkullista.

    Meillä on joskus aiemminkin ollut tuollainen kivi, mutta se lohkesi jostain syystä, mitä en enää muista. On hienoa, kun talossa on jälleen pitsakivi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti