Kesän hitti: kasvis-toastit


Kaivoin kaapista esiin pitkään käyttämättömänä olleen masiinan.


Kesäleipiin tulevat herkut: kotimainen tomaatti, kasvihuoneen basilika,
artisokka, aurinkokuivattu tomaatti, itse tehty valkosipuliöljy..
Erilaiset pestot sopisivat näihin kesäleipiin mainiosti.
Täytyykin kehitellä erilaisia pestoja ja yrttitahnoja itse.


Leipien ja täytteiden ladonta koneeseen.
Odotellaan pari minuuttia.
Tadaa: kesäherkku on valmis!
Näitä me otetaan huomenna mukaan veneretkelle.


Jälkiruuaksi Turun kauppatorilta ostetut makoisat kirsikat.
Voiko parempaa olla.

Päivän janojuoma:
Kannuun veden joukkoon pilkottu lime,
jääpalakuutioita ja pari mintun oksaa.
Säilytetään jääkaapissa ja juodaan,
kun jano yllättää.

Ps. Minut löytää uusimmasta Seura-lehdestä no 27.
Annan menovinkkejä kauniissa kulttuuripääkaupungissamme.

Pss. Tänään kävin jäätelöllä italialaistaustaisessa Nuvole gelateriassa.
Kirsikka- ja pannacottan makuiset jäätelöt kahvi americanon kanssa
vie kielen mennessään.

Kommentit

  1. Ymm. En olekaan koskaan kokeillut artisokkaa toastissa. Sopii varmaan loistvasti.

    VastaaPoista
  2. Artisokat ovat maukasta ja mehevää. Varmasti myös vastaava grillattu munakoiso tai paprika sopisi mainiosti leivän väliin. Niitähän saa marketeista, mutta myös etnokaupoista. Oliiveja haluaisin kokeilla, myös oliivi tahnana.

    Toastit on siitä niin ihania, kun niihin voi kätkeä vaikka mitä. Pohdin myöhemmin tänään, että jos tekisi tomaattisen soijarouhekastikkeen, niin sitäkin voisi leipien väliin sujauttaa?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti