Elokuun Ravintolapäivä mielessä

Tänään olen suunnitellut elokuussa pidettävää Ravintolapäivää, johon olen meidät ilmoittanut mukaan. Meidän perhe on kasvissyöjiä, ja tunnustaudumme intohimoisiksi kulinaristeiksi. Siksi puutarhassamme vietetään usein herkullisia ruokajuhlia laajan ystäväpiirimme kanssa.

Pop up-päivään olen suunnitellut kantavaksi teemaksi sadonkorjuujuhlaa, onhan teemapäivä syksyllä. Hieman suolaista ja hieman makeaa. Suolaiselle osastolle tulemme näillä näkymin laatimaan kylmänä nautittavat kasvispurilaiset. Pihvit ja sämpylät valmistamme tietenkin itse, samoin purilaiseen tulevat muut kastikkeet ja lisukkeet. Suolainen puoli on yleensä mieheni vahvuuksia, minun taas makeat.

Makeiden puolelle olen suunnitellut erilaisia piiraita, joiden valmistamisessa yleensä onnistun hyvin. Suunnitteillä on eri vaihtoehtoja kuten Porkkanakakku, Mamman marjapiiras punaherukoista, klassinen mustikkapiirakka, suussa sulavat perunaleivokset ja raparperipiirakka.

Ennen elokuun teemapäivää aion kokeilla ja tuunata näiden herkkujen reseptejä. Koska vietämme teemapäivää edeltävän päivän saaristossa, on tarjoilut ja niiden valmistus suhteutettava tämän mukaan.


Kasvissushit ovat mieheni erikoisuus ja nautimme niitä usein.
Sopii niin kesäiseksi pikkunapoksi kuin vaikka Uuden Vuoden juhliin.


Tämä on meidän arkimättöpurilainen.
Ehdin kuitenkin napata purilaisesta kuvan
ennen kuin se katosi parempiin suihin.


Mansikkakakku aiemmilta vuosilta.

Kommentit

  1. Mä kokeilen gluteenitonta leivontaa. Jos onnistun niin voisin ehkä leipoa jotain sellaista, jos haluat.
    (mun päälle oksennettiin just riisimaitoa, taidan siis lopettaa)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti sopii! Hieno juttu! Sitä voisi vaikka buffata sitten etukäteen. Gluteeniton ruokavalio on niin yleistä nykyisin. Tuttavapiiristäkin löytyy useampi gluteeniton tapaus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti