Keväinen sade

Kauniiden päivien jälkeen saapui keväinen sade, mikä oli odotettu ja virkistävä kokemus. Puutarha olikin jo todella kuiva eikä nurmelle levittämäni kalkki ollut päässyt imeytymään maahan. Sateen jälkeen puutarha on vihertynyt ihan silmissä.

Vaikka kiireitä on riittänyt, olen siltikin ehtinyt nauttimaan pienistä hetkistä arjessa. Vihertyvästä puutarhasta, kevään ensimmäisistä kukkasista ja perhosista, auringosta, kesän tuoksusta, raikkaasta kevättuulesta.

Voi, kun oppisi pysyvästi nauttimaan juuri tästä hetkestä ja sen kauneudesta. Monta kertaa on mieli tehnyt meren rannalle. Olen myös haaveillut kesäretkistä saaristoon tai majakalle.


Kasvimaan laidalla kukkivat keltaiset tulppaanit. Samassa penkissä availevat nuppujaan Kulttuuripääkaupungin nimikkotulppaanit. Niiden pitäisi olla oransseja teeman mukaan, ja odotan niitä jo suurella innolla.


Narsissit ovat kevään suosikkikukkiani tulppaanien ohella. Nämä narsissit istutin pihakeinumme viereen viime syksynä juuri ennen pakkasia. Hah, ehdinpäs!

Kommentit